Seksualiteit als spiegel van je relatie

Heb je nog seks met je geliefde en is er nog intimiteit? Durf je te delen wat je voelt, wat je wilt en wat je fijn vindt. Maar ook wat je niet wilt, wat je pijn doet of wat ongemakkelijk bij je voelt. Wanneer je niet meer  in contact bent met je geliefde en hij/zij  komt steeds verder van je af te staan, verdwijnt de passie en wordt seks een verplicht nummertje of  de seks verdwijnt helemaal.

In het dagelijkse leven doe je niet veel meer samen, er vallen veel stiltes of de gesprekken gaan thuis alleen nog maar over huis, tuin en keuken dingen, waardoor je de werkelijke diepgang mist. De telefoon, het  werk en/of hobby’s worden belangrijker dan tijd met je partner. De irritaties en ergernissen groeien en er ontstaat ruzie over de onbenulligste dingen.

Wanneer er in een relatie steeds meer verwijdering ontstaat tussen de partners. Zie je dit vaak weerspiegeld in hun seksleven en andersom.

Om dit te doorbreken is het van belang om weer in contact te komen met elkaar. Door het hebben van gesprekken over  je werkelijke gevoelens en emoties groeit de intimiteit. Waardoor de seksualiteit ook weer opbloeit.

Wanneer het niet lukt om deze patronen zelfstandig te doorbreken kunnen gesprekken met een relatietherapeut de weg zijn om weer in contact te komen met elkaar.

Adres

Venedien 25 B 6
1441 AK Purmerend
Info@praktijkgert.nl
Tel: 06-39454703